«Хрущовки» все ж знесуть: Мінрегіон розробив новий закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Хрущовки» все ж знесуть: Мінрегіон розробив новий закон

Нерухомість
4267
Уряд України планує змінити вже існуючий план з реконструкції районів. Знести «хрущовку», щоб побудувати на її місці багатоповерхівку, стане простіше.
Міністерство розвитку громад і територій України підготувало законопроект, що знижує бар’єр згоди мешканців на розселення і подальше знесення їх будинку — якщо раніше це було 100%, то зараз пропонується встановити на рівні 75%.
«Ви ж розумієте, що 100-відсоткової згоди від усіх мешканців на розселення не отримати ніколи. Це просто неможливо», — констатує з цього приводу заступник голови комітету Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.
При цьому, за її словами, закон про реконструкцію кварталів в Україні було прийнято ще в 2006 році, проте відтоді так і не було розроблено механізму розселення старих будинків.
До того ж, багато жителів «хрущовок», щоб отримати більше житлоплощі, прописували до себе родичів, які фактично з ними не проживають.
Майбутнє проекту розселення жителів «хрущовок» залежить від того, чи буде досягнуто компромісне рішення між інвестором-забудовником, жителями і місцевою владою.
«Для забудовників це бізнес: якщо їм буде нецікаво цим займатися, то „хрущовки“ ніхто розселяти не буде», — зазначила Шуляк.
За матеріалами:
Гордон
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас