Міжбанк: «сплячки» не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: «сплячки» не буде

Валюта
602
Валютний ринок в п’ятницю буде досить цікавим і не зовсім стандартним для кінця тижня. Ми не очікуємо сьогодні “сплячки” на міжбанку.
По-перше, учасники торгів продовжать коригувати свої дії на міжбанку у зв’язку з підвищенням вчора Нацбанком облікової ставки до 8% річних і натяками регулятора на можливе невдовзі підвищення її і до 8,5% річних. Це буде дуже актуальним питанням для тих клієнтів, хто працює з ОВДП. Багатьом з них треба буде перегрупувати свої портфелі цінних паперів, що збільшить активність вторинного ринку і періодично буде призводити до виходу нерезидентів на торги. Цей процес корекції поведінки гравців ринку цінних паперів триватиме ще як мінімум кілька найближчих робочих днів. Тим більше, що у клієнтів з 20.07.2021 року з’явилася можливість купувати валюту без контрактів на суму до 100 тисяч євро в еквіваленті щодня.
По-друге, вчора відбулося досить істотне для нинішньої ситуації зниження котирувань долара до 27,15/27,17 гривень, тобто відразу на 7 копійок, що для ринку по долару зараз досить багато. Досить волатильний і курс євро. Розширення амплітуди курсових коливань пожвавить спекулянтів і додасть статистики торгів, незважаючи на фактор закінчення тижня.
По-третє, вже найближчим часом почнеться період найбільших виплат відшкодувань ПДВ експортерам, а також поки не витрачена інвесторами частина коштів, отриманих від погашення облігацій на 15,6 млрд гривень. Від рішення інвесторів, куди направити ці ресурси, багато в чому залежить ситуація і на валютному міжбанку, і на ресурсному ринку, і на ринку ОВДП.
Все це дещо пожвавить традиційно спокійний ринок перед вихідними і додасть статистики торгів. Ми прогнозуємо на сьогодні обсяг операцій на міжбанку в межах до $135-145 млн при укладенні до 470-600 угод з періодичними спробами великих покупців і спекулянтів зіграти за курсом долара “на зниження”.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками 23 липня будуть в межах: долар — коридор 27,00 – 27,25 грн, євро — коридор 31,80 – 32,15 грн.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 27,04 / 27,06
євро – 31,83 / 31,85
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас