Байден заявив про неможливість зупинки «Північного потоку-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Байден заявив про неможливість зупинки «Північного потоку-2»

Енергетика
487
Президент США Джо Байден заявив пізно ввечері в середу, що на цьому етапі реалізації проєкту «Північний потік-2» немає можливості зупинити його завершення.
Про це повідомляє CNN, пише «Європейська правда».
«Північний потік» завершено на 99%. Ідея про те, що можна було щось сказати або зробити, щоб зупинити його, була неможлива», — сказав Байден в Кентуккі перед тим, як повернутися до Вашингтона.
«Але у мене, як ви знаєте, були дуже, дуже плідні дискусії з Ангелою Меркель, і вона працює, і з урядом Німеччини, з приводу зобов’язання, яке передбачає, що якщо насправді Росія докладе зусиль, щоб навмисно завдати шкоди Україні або іншим країнам, вони дадуть відповідь», — додав Байден.
21 липня США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2», опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.
Україна та Польща відреагували спільною заявою, у якій запевнили, що працюватимуть разом зі своїми союзниками та партнерами над протидією запуску «Північного потоку-2», допоки не будуть розроблені рішення для подолання безпекової кризи, пов’язаної із газопроводом.
Україна ініціювала консультації з Єврокомісією та Німеччиною щодо «Північного потоку-2», оскільки наполягає, що він загрожує безпеці України і порушує принципи диверсифікації Енергетичного Союзу ЄС.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас