НКРЕКП звинуватила суди в завищенні повноважень щодо встановлення тарифів на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП звинуватила суди в завищенні повноважень щодо встановлення тарифів на електроенергію

Енергетика
393
Суди стають на бік операторів системи розподілу електроенергії і зобов’язують Нацкомісію з регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) збільшувати тарифи на розподіл. Це дозволить компаніям отримувати надприбутки за рахунок зростання тарифів для споживачів у ряді областей України, сказано в заяві НКРЕКП.
Так, 22 червня «Вінницяобленерго», на якій нещодавно було виявлено незаконне споживання великих обсягів електрики, домоглася в Апеляційному суді скасування постанови регулятора про визначення розміру прогнозованих технологічних витрат е/е на 2020 рік.
«Фактично суд зобов’язав комісію збільшити обсяг цих витрат у структурі тарифу на суму близько 50 млн грн, що в кінцевому рахунку має бути додатково оплачено споживачами Вінницької області», — повідомляє НКРЕКП.
Подібні спроби «вдало» здійснили й інші підприємства групи «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина — «Луганське енергетичне об’єднання», «Сумиобленерго» та ін.
«Судами неправильно встановлені обставини у згаданих справах, неправильно досліджені і оцінені докази, порушені норми матеріального і процесуального права, а резолютивна частина рішень цих судів ідентична, з однаковими помилками, і у нас немає сумніву, що Верховний Суд України їх скасує», — сказано в заяві регулятора.
НКРЕКП вважає неприйнятним, що в «порушення норм Конституції України органи судової влади втручаються у виключну компетенцію НКРЕКП» і беруть на себе повноваження щодо встановлення тарифів на послуги з розподілу електричної енергії.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас