Bitcoin різко подорожчав через плани Tesla відновити прийом криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bitcoin різко подорожчав через плани Tesla відновити прийом криптовалюти

Фінтех і Картки
743
Виробник електромобілів Tesla, швидше за все, відновить прийом Bitcoin в якості оплати. Перед цим компанія проведе комплексну перевірку кількості відновлюваної енергії, що використовується для видобутку криптовалюти, сказав генеральний директор Ілон Маск.
Про це повідомляє агентство Reuters.
Bitcoin зріс 22 липня на 8% до 32,160 тисяч доларів. Однак це в два рази менше, ніж максимум, досягнутий у квітні – понад 64 тисячі доларів.
Коментарі Маска на конференції B Word стали наслідком того, що в травні Tesla заявила про припинення прийому Bitcoin для купівлі автомобілів, менш ніж через два місяці після того, як компанія почала приймати найбільшу в світі цифрову валюту для оплати.
«Я хотів трохи більше проявити належну обачність, щоб підтвердити, що відсоток використання відновлюваної енергії, швидше за все, становить 50% або вище, і що існує тенденція до збільшення цього числа, і якщо це так, Tesla відновить прийом Bitcoin… Швидше за все, відповідь полягає в тому, що Tesla відновить прийом Bitcoin», — додав він.
Використання Bitcoin для купівлі електромобілів Tesla висвітило проблему між репутацією Маска як захисника навколишнього середовища і використанням його популярності і статусу одного з найбагатших людей в світі для підтримки криптовалют.
Деякі інвестори Tesla разом із захисниками навколишнього середовища все більш критично ставляться до того, як Bitcoin «видобуваються» з використанням величезної кількості електроенергії, що виробляється з викопного палива.
Однак все більше майнерів цифрових валют роблять спроби використовувати відновлювані джерела енергії для пом’якшення впливу на навколишнє середовище.
«Місія Tesla — прискорити появу стійкої енергетики. Ми не можемо бути компанією, яка не приділяє належної уваги використанню енергії Bitcoin», — сказав Маск.
Маск додав, що він особисто володів Bitcoin, Ethereum і Dogecoin, крім Bitcoin, якими володіли Tesla і SpaceX.
«Я безумовно не вірю в завищення ціни і продаж… Я б хотів, щоб Bitcoin став успішним», — сказав Маск.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас