Банкіри очікують від НБУ збереження облікової ставки на рівні 7,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри очікують від НБУ збереження облікової ставки на рівні 7,5%

Фондовий ринок
224
Національний банк України (НБУ) 22 липня збереже облікову ставку на рівні 7,5% річних, прогнозують більшість банкірів, опитаних агентством «Інтерфакс-Україна».
«Правління НБУ залишить незмінною облікову ставку на рівні 7,5%. Червнева інфляція після досить різкого прискорення в травні залишилася на рівні 9,5%, що лише незначно перевищує прогноз НБУ (9,2%)», — повідомив агентству головний менеджер з макроекономічного аналізу Райффайзен Банку Сергій Колодій.
За його словами, після потужного відновлення економічної активності в квітні, на тлі низької бази порівняння, секторальні індекси в травні були трохи нижчими від прогнозу.
Його думку про збереження ставки на рівні 7,5% поділяє головний економіст Креді Агріколь Банку Олександр Печерицин.
«Наш прогноз базується на аналізі минулого рішення, підсумках дискусії членів монетарного комітету щодо ставки, коментарях НБУ щодо інфляції в червні, а також динаміці самої інфляції. Ми також враховуємо часовий лаг між минулим підвищенням ставки та її впливом на інфляційне середовище, а також і тимчасовий характер деяких інфляційних факторів», — зазначив банкір.
Він додав, що потенційні макроекономічні ризики не є наразі достатньо загрозливими, щоб реагувати на них підвищенням ставки.
Голова правління Юнекс Банку Іван Світек також очікує збереження облікової ставки на поточному рівні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас