У Венеції встановили перший бетонний міст, надрукований на 3D-принтері (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Венеції встановили перший бетонний міст, надрукований на 3D-принтері (відео)

Технології&Авто
500
Команда архітекторів і дизайнерів зі Швейцарії, Великобританії та Австрії спроектували і встановили перший в Італії бетонний міст, який надрукований на 3D-принтері, повідомляє ZN посилаючись на N+1.
Цей міст побудували без використання арматури і будівельного розчину.
Всі елементи конструкції друкували окремо на великому 3D-принтері, який постійно змінював кут нахилу друку, щоб правильно розподіляти нашарування бетону. Він схожий на класичний арочний міст, який об’єднаний арками.
Перед будівництвом моста інженери змоделювали навантаження на його елементи і склали набір з 53 вуссуарів (конструкція у формі клина або арки). Після цього, всі елементи доставили в сад Марінаресса у Венеції, встановили ще дерев’яні сходи і зібрали сам міст.
Він призначений для пішоходів, і у нього незвичайна конструкція. Замість двох входів і виходів у нього їх п’ять. Його розмір 16х12 метрів, висота 3,5 метра, а довжина прольоту близько 15 метрів. На друк усіх конструкцій у інженерів пішло 84 години, а їх загальна вага становить 24,5 тонни.
Фахівці кажуть, що конструкцію моста легко можна перезібрати в новій локації. А подивитися і пройтися по надрукованому бетонному мосту можна у Венеції до листопада 2021 року. Його спроектували спеціально до Венеціанського бієнале.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас