873
Експерти пояснили, чому ціни на цукор в Україні рвонули вгору
— Особисті фінанси
З минулого року вартість його підскочила вдвічі і найбільше саме в останні тижні, коли почався період консервацій. Про це йдеться в сюжеті ТСН.
«Ціна зросла порівняно з минулим роком через несприятливі погодні умови. Також через скорочення посівних площ, зростання цін на газ, електроенергію і похідні матеріали для виробництва цукру», — пояснюють в асоціації цукровиків.
Кондитери бачать в цьому картельну змову і б’ють на сполох, стукаючи в усі можливі владні двері.
Олександр Балдинюк, президент Асоціації кондитерів України, зазначає, що зараз ціна на цукор білий в нашій країні вдвічі вища, ніж у світі. Причину такої ситуації він бачить у змові: три чверті «білого золота» контролюють всього 3−5 компаній, якщо вони між собою змовляються, ми отримуємо неринкову ціну.
Та виробники цукру наполягають: дефіциту поки немає, а ціна в 23,3−24,3 грн — економічно обґрунтована.
За матеріалами: УНІАН
Поділитися новиною
Також за темою
Українці мають право на надбавку до 24 тис. грн: кого це стосується
США запроваджують новий збір для іммігрантів: кого він стосується
Українські оператори підготувалися до блекаутів: зв’язок триматиметься до трьох діб
5 «плюшок» банківської картки, що допоможуть заощаджувати
Яка допомога по частковому безробіттю передбачена для роботодавців
Черги на кордоні з Польщею: прикордонники назвали причину