872
Експерти пояснили, чому ціни на цукор в Україні рвонули вгору
— Особисті фінанси
З минулого року вартість його підскочила вдвічі і найбільше саме в останні тижні, коли почався період консервацій. Про це йдеться в сюжеті ТСН.
«Ціна зросла порівняно з минулим роком через несприятливі погодні умови. Також через скорочення посівних площ, зростання цін на газ, електроенергію і похідні матеріали для виробництва цукру», — пояснюють в асоціації цукровиків.
Кондитери бачать в цьому картельну змову і б’ють на сполох, стукаючи в усі можливі владні двері.
Олександр Балдинюк, президент Асоціації кондитерів України, зазначає, що зараз ціна на цукор білий в нашій країні вдвічі вища, ніж у світі. Причину такої ситуації він бачить у змові: три чверті «білого золота» контролюють всього 3−5 компаній, якщо вони між собою змовляються, ми отримуємо неринкову ціну.
Та виробники цукру наполягають: дефіциту поки немає, а ціна в 23,3−24,3 грн — економічно обґрунтована.
За матеріалами: УНІАН
Поділитися новиною
Також за темою
Що змінилося в системі соцвиплат від 1 липня 2025 року
Помилкова сплата платежів ФОП: де можна дізнатися
Стаж для пенсії: чому не всім зарахують навчання у вишах — думка експерта
Звільненим із полону військовим виплачуватимуть 50 тис. грн на лікування
Уряд пропонує запровадити кримінальну відповідальність для військовозобов’язаних за втечу за кордон
Як військовим та ветеранам отримати виплати до Дня Незалежності — пояснення юристів