872
Експерти пояснили, чому ціни на цукор в Україні рвонули вгору
— Особисті фінанси
З минулого року вартість його підскочила вдвічі і найбільше саме в останні тижні, коли почався період консервацій. Про це йдеться в сюжеті ТСН.
«Ціна зросла порівняно з минулим роком через несприятливі погодні умови. Також через скорочення посівних площ, зростання цін на газ, електроенергію і похідні матеріали для виробництва цукру», — пояснюють в асоціації цукровиків.
Кондитери бачать в цьому картельну змову і б’ють на сполох, стукаючи в усі можливі владні двері.
Олександр Балдинюк, президент Асоціації кондитерів України, зазначає, що зараз ціна на цукор білий в нашій країні вдвічі вища, ніж у світі. Причину такої ситуації він бачить у змові: три чверті «білого золота» контролюють всього 3−5 компаній, якщо вони між собою змовляються, ми отримуємо неринкову ціну.
Та виробники цукру наполягають: дефіциту поки немає, а ціна в 23,3−24,3 грн — економічно обґрунтована.
За матеріалами: УНІАН
Поділитися новиною
Також за темою
Чому реальний рівень зарплат набагато нижче, ніж показує Держстат
Що буде з житлово-комунальними тарифами — думка експертів
У поліції прокоментували інформацію про підвищення штрафів за порушення ПДР
Рівень вакансій в ЄС: де найбільше (інфографіка)
ЄС затвердив рекомендації щодо поступового повернення українців додому
Сума на субсидії та пільги на 2026 рік — бюджет-2026