Нафта дешевшає на тлі поширення штаму коронавірусу Delta — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на тлі поширення штаму коронавірусу Delta

Енергетика
557
Світові ціни на нафту знижуються в середу, 21 липня. На ринку посилилися побоювання з приводу зростання випадків COVID-19, що потенційно знижує попит на паливо.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.
Ф’ючерси на нафту марки Brent впали на 0,3%, до 69,15 долара за барель до 10:15 за київським часом. Ф’ючерси на нафту марки WTI опустилися на 0,3% до 67,01 доларів.
Угода Організації країн-експортерів нафти і її союзників (ОПЕК+) щодо збільшення пропозиції на 400 тис. барелів на добу щомісяця з серпня по грудень викликала падіння цін на нафту в понеділок. Воно посилилося побоюваннями зростання заражень штамом Delta, яке набирає обертів на великих ринках, таких як США, Великобританія і Японія.
У той час як попит на паливо покращився в пікові літні місяці, зростання числа випадків COVID-19 позначається на перспективах попиту.
«Страх через Delta досить міцно стримує настрої на ринку нафти, поставивши великий знак питання в повідомлення про відновлення попиту за останні кілька тижнів», — сказала Вандана Харі, енергетичний аналітик Vanda Insights.
«Нафта може трохи підрости в найближчі дні, але важко очікувати, що ціни вийдуть на більш високі орбіти найближчим часом», — сказала Харі.
Хоча очікується, що світовий попит в серпні складе в середньому 99,6 млн барелів на добу, що на 5,4 млн барелів на добу більше, ніж у квітні, «ми бачимо, що попит в четвертому кварталі 2021 відновиться ще на 330 тисяч в порівнянні з нормалізованим базовим рівнем 2019 року, оскільки в Північній півкулі пік сезону подорожей вже позаду», — зазначають аналітики JP Morgan.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас