ФДМУ запустив сайт з оренди держмайна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМУ запустив сайт з оренди держмайна

Казна та Політика
321
Фонд державного майна створив і запустив сайт з оренди держмайна, де є всі як вакантні для оренди, так і вже орендовані об’єкти.
Про це під час презентації сайту повідомив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко.
«Ми запустили онлайн сайт, де всі можуть подивитися об’єкти, які будуть виставлятися на аукціони, ознайомитися з інтерактивною картою. Ми продовжуємо модифікувати цю систему», — сказав він.
Він зазначив, що раніше оренда нерухомості мала пройти складну процедуру, яка тривала до 9 місяців, а інформація про об’єкти оренди була важкодоступною.
За словами Сенниченка, непрозора система сприяла корупції: 95% випадків майно передавалося в оренду заздалегідь визначеному учаснику за початковою ціною без проведення конкурсу.
Запущений ФДМУ сайт з оренди містить перелік усіх об’єктів держмайна, які здаються в оренду, або вже мають орендаря, інтерактивну карту, інформацію про об’єкти, які передаються в оренду поза аукціонами, розділ з судовими справами щодо оренди держмайна. Крім того, на сайті є калькулятор коштів, які держава отримала від оренди.
У ФДМУ підкреслюють, що інструментарій сайту можна використовувати для отримання аналітичної інформації. Доступний пошук за адресою об’єкта, терміну договору оренди, можна ознайомитися з документами.
Сенниченко повідомив, що планується модернізація системи, після якої сайт перетвориться на комплексний портал, де буде автоматизований весь процес оренди. Система буде пов’язана з Держказначейством і системою Прозорро.Продажі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас