Любченко вважає занадто високим рівень зайнятості в державному секторі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Любченко вважає занадто високим рівень зайнятості в державному секторі

Казна та Політика
455
Державний сектор забезпечує 40% робочих місць на ринку праці в Україні, з них 20% – у бюджетній сфері та 20% – у державних корпораціях.
Про це під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Трудові ресурси» сказав перший віце-прем’єр — міністр економіки Олексій Любченко.
«Держава у нас — активний гравець на ринку праці. 40% робочих місць — це держава. 20% – бюджетна сфера, 20% – державні корпорації і 60% – бізнес. Тобто на 40% (робочих місць — ред.) держава несе відповідальність. Це занадто високий показник, але це не заслуга, а недолік, позаяк не розвивається приватний сектор економіки», — заявив Любченко.
Він додав, що в Україні близько 10−11 млн робочих місць, і також є вакансії, які треба заповнити.
«Ще є самозайнятість. Ми чітко це зрозуміємо, ми ж не будемо себе обманювати, що у нас 10 млн громадян не отримують доходів? Вони ж отримують доходи. І тут питання про тіньову економіку, про той фіскальний чек, про який ми всі говоримо», — зазначив Любченко.
Коментуючи політичні заяви, начебто «фіскальний чек — це зло, касовий апарат — це зло», чиновник сказав, що обсяг кінцевого споживання в Україні становить близько 3 трлн грн на рік, проте тільки 60% цього обсягу проходить через фіскальний чек, у тому числі близько 20% – це плата за комунальні послуги.
«40% фіскального споживання — рівно стільки ми ще не бачимо. І все це відтворюється дзеркально в зайнятості. 10 млн (робочих місць — ред.) ми бачимо, 10 млн не бачимо», — підкреслив Любченко.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас