Китай представив потяг на магнітній підвісці зі швидкістю 600 км/год — ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай представив потяг на магнітній підвісці зі швидкістю 600 км/год — ЗМІ

Технології&Авто
569
Китай представив у вівторок поїзд на магнітній підвісці (маглев), здатний розвивати швидкість до 600 км/год. Про це повідомили китайські державні ЗМІ, передає Reuters.
Потяг, розроблений в Китаї і вироблений в прибережному місті Циндао, стане найшвидшим наземним транспортним засобом у світі.
Використовуючи електромагнітну силу, поїзд на магнітній підвісці «левітує» над рейкою без контакту між самим поїздом і рейкою.
Китай представив потяг на магнітній підвісці зі швидкістю 600 км/год — ЗМІ
«Поїзд використовує електромагніти, щоб підвішуватись над рейками, і, оскільки немає тертя від контакту з залізничними лініями, поїзд може рухатися тихо і плавно», – сказав Лян Цзяньін, заступник генерального директора і головний інженер корпорації China Railway Rolling Stock Corporation.
Видання зазначає, що Китай використовує цю технологію майже два десятиліття в дуже обмеженому масштабі. У Шанхаї є коротка лінія магнітної підвіски, що йде від одного з аеропортів до міста. Хоча в Китаї ще немає міжміських або міжпровінційних ліній, деякі міста, включаючи Шанхай і Ченду, почали проводити дослідження.
При швидкості 600 км/год дорога з Пекіна до Шанхаю на цьому поїзді займе всього 2,5 години – це подорож довжиною понад 1000 км (620 миль). Для порівняння, поїздка займе 3 години на літаку і 5,5 годин на швидкісному поїзді.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас