Перший електромобіль Suzuki з'явиться на ринку до 2025 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший електромобіль Suzuki з'явиться на ринку до 2025 року

Технології&Авто
247
Японський виробник компактних автомобілів Suzuki Motor випустить свій перший повністю електричний автомобіль до 2025 фінансового року.
Як повідомляє Nikkei, новий електрокар спочатку буде запущений в Індії, головному оплоті Suzuki, а потім буде представлений споживачам в Японії і Європі.
Початкова ціна автомобіля становитиме 1,5 мільйона єн ($13 700) або навіть менше.
Продажі електромобілів повільно ростуть в Індії, п’ятому за величиною автомобільному ринку в світі, при цьому щорічні реєстрації нових автомобілів досягають близько 3 млн одиниць. Уряд має намір збільшити частку ринку електромобілів з продажів до 30% до 2030 року. Для досягнення цієї мети Індія пропонує пільги покупцям електромобілів на суму 100 млрд рупій ($1,3 млрд) протягом трирічного періоду, починаючи з 2019 року. У червні уряд Індії вирішив продовжити заходи стимулювання ще на два роки.
Частка Suzuki на ринку Індії складає близько 50%. Додаючи електромобілі у свій місцевий асортимент, виробник сподівається зберегти там своє конкурентоспроможну присутність.
На операції компанії сильно вплинула глобальна нестача чипів, яка створює труднощі у виробництві автомобілів в усьому світі. У квітні Suzuki оголосила, що припиняє виробництво на двох з трьох своїх заводів в Японії через брак напівпровідників.
Виробництво легкових автомобілів Suzuki в Японії склало 940 000 автомобілів у фінансовому році, що закінчився в березні 2020 року.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас