З'явилася сонячна електростанція без «зеленого» тарифу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З'явилася сонячна електростанція без «зеленого» тарифу

Фондовий ринок
11535
В Україні запустили сонячну електростанцію (СЕС), яка не використовує «зелений» тариф.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження.
«Гірничорудна компанія Ferrexpo встановила пілотну СЕС потужністю 5 МВт на промисловому майданчику Полтавського гірничо-збагачувального комбінату. Особливість проекту — це відсутність використання будь-яких дотацій або „зеленого“ тарифу», — повідомляють в агентстві.
Підкреслюється, що СЕС вироблятиме 6,5−7 млн кВт-год електроенергії на рік, яка використовуватиметься підприємствами групи для власних потреб. У проекті використовуються майже 10 тис. сонячних батарей. Панелі встановлені на відвалах кар’єрів з метою раціонального використання площ.
За даними Держенергоефективності, Ferrexpo планує в середньостроковій перспективі побудувати електростанцію для виробництва відновлюваної енергії потужністю від 250 до 1000 МВт.
Як повідомлялося, інвестори об’єктів ВДЕ, підписуючи меморандум з урядом, погодилися, що в Україні призупинять нове будівництво сонячних електростанцій, які працюють за «зеленим» тарифом. У свою чергу, підприємства вітроенергетики хочуть відмовитися від «зеленого» тарифу після 2022 і перейти на ринкові умови продажу електроенергії.
У 2020 році держава не змогла виконати свої зобов’язання перед виробниками енергії з відновлюваних джерел і розплатитися за придбану у них енергію за «зеленим» тарифом. Обсяг такої заборгованості в 2020 році склав 25 млрд грн.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас