США відправляють радника Держдепу в Україну і Польщу через «Північний потік-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відправляють радника Держдепу в Україну і Польщу через «Північний потік-2»

Казна та Політика
278
Вашингтон відправляє радника Держдепу Дерека Чолле в Україну і Польщу обговорити питання «Північного потоку-2».
Про це йдеться в повідомленні на сайті Державного департаменту США.
Радник Держдепу Дерек Чолле відвідає Київ 20−21 липня, а потім — Варшаву — 21−23 липня, «щоб зміцнити стратегічну цінність відносин США з Україною і Польщею».
Вказується, що Чолле продовжить дипломатичні переговори з країнами з приводу низки питань, зокрема обговорить загальну стурбованість щодо трубопроводу «Північний потік-2» і енергетичну безпеку в цілому, а ще — процес реформ.
У Києві Чолле зустрінеться з високопоставленими урядовцями, щоб обговорити підтримку США зусиль України з протидії агресії Росії і подальше просування економічних і антикорупційних реформ.
Також радник Держдепу зустрінеться з представниками бізнес-спільноти для обговорення відновлення економіки України.
У Варшаві Чолле обговорить стратегічні двосторонні та регіональні питання та загальну прихильність демократичним цінностям та інституціям.
За інформацією Reuters, найближчими днями США і Німеччина оголосять про угоду, що вирішує суперечку з приводу «Північного потоку-2». США стурбовані, що будівництво трубопроводу збільшить залежність Європи від російського газу і може позбавити Україну транзитних зборів.
Друге джерело видання повідомило, що обидві сторони близькі до угоди, яка повинна запобігти відновленню санкцій США проти компанії Nord Stream 2 AG.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас