Хетчбек Toyota Aqua нового покоління представлений офіційно (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хетчбек Toyota Aqua нового покоління представлений офіційно (фото)

Технології&Авто
746
Компанія Toyota представила нове покоління гібридного хетчбека Aqua, що являє собою молодшого брата Prius. Перша генерація цієї моделі за 10 років розійшлася на світовому ринку тиражем в 1 мільйон 870 примірників, а в Японії довгий час утримувала статус бестселера. В останні роки продажу автомобіля почали падати, але в «Тойота» сподіваються переломити ситуацію з виходом другого покоління «Аква».
Зі зміною генерації Toyota Aqua зберегла колишній форм-фактор, а також практично не змінилася з точки зору габаритів. Довжина як і раніше становить 4050 мм, ширина – 1695 м, а висота додала 30 мм – до 1485 м. Колісну базу моделі збільшили на 50 мм – до 2600 мм.
Хетчбек Toyota Aqua нового покоління представлений офіційно (фото)
В основу моделі лягла нова платформа GA-B, що є різновидом модульної архітектури TNGA. За рахунок зміни бази кузов і шасі «Акви» вдалося зробити жорсткішими, що дозволило поліпшити їздовий комфорт і знизити рівень шумів.
Автомобіль отримав повністю нову гібридну силову установку, що працює на базі трициліндровий двигуна M15A-FXE, який раніше дебютував в новому Yaris. Двигун також працює по циклу Аткінсона, але його віддача збільшилася з 74 до 91 к.с., а крутний момент додав зі 111 до 120 Нм. Електромотор тепер видає 80 кінських сил і 141 Нм, тоді як віддача його попередника становила 61 к.с. і 169 Нм. Традиційну трансмісію, як і в інших гібридних моделях «Тойота», замінили на електромеханічний варіатор.
Хетчбек Toyota Aqua нового покоління представлений офіційно (фото)
Крім того, нова Aqua в якості опції запропонована з системою повного приводу E-Four і окремим електричним двигуном на задній осі, який дозволяє рушати на слизькому покритті, а потім при наборі швидкості автоматично відключається.
У базових версіях «Аква» отримала літій-іонний акумулятор на 4,3 А/год, а в більш дорогих стала першою моделлю «Тойота», яку укомплектували сучасною біполярною нікель-водневою батареєю.
Ціни на автомобіль вже оголошені. В Японії за нього будуть просити від 18 тисяч доларів.
За матеріалами:
MMR
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас