Мінекономіки оцінило зростання ВВП України у другому кварталі у 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки оцінило зростання ВВП України у другому кварталі у 6%

Казна та Політика
325
Мінекономіки оцінило зростання ВВП за 5 місяців 2021 року на рівні 0,7%.
Про це йдеться в огляді ВВП, опублікованому на сайті Мінекономіки.
Зазначається, що падіння ВВП за 1 квартал 2021 року, за попередніми даними Держстату, склало 2,2% порівняно з відповідним кварталом 2020 року.
«Динаміка ВВП 1 кварталу 2021 року відповідає раніше прогнозованим тенденціям. У 2 кварталі 2021 року економічне відновлення хоч і продовжує знаходитись під впливом пандемії, проте, з урахуванням низької бази порівняння минулого року та процесів вакцинації як у світі, так і всередині країни, вийшло на позитивний тренд — за попередніми
оцінками Мінекономіки за підсумком 5 місяців зростання ВВП оцінено на рівні 0,7%», — заявили в Мінекономіки.
При цьому, таке зростання ВВП є дещо нижчим, ніж прогнозувалося раніше.
«Це зумовлено недооцінкою впливу фактора витратності, що сформувався внаслідок тиску з боку висхідного цінового тренду на світовому ринку, а також непрогнозованим „відставанням“ розвитку будівництва та сільського господарства.
За розрахунками Мінекономіки зростання у ІІ кв. 2021 року становитиме близько 6% (до ІІ кв. 2020 року). У подальшому очікуємо на те, що будівництво та сільське господарство у літні місяці компенсують відставання», — підкреслили у міністерстві.
«Сприятиме пришвидшенню зростання і цінова кон’юнктура на зовнішніх сировинних ринках, що стане ключовою підтримкою діяльності вітчизняних експортерів. Як наслідок, за підсумком 2021 році зростання ВВП вийде на прогнозований рівень 4,1%», — йдеться в огляді.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас