Найдорожчі міста світу: де багатії витрачають найбільше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найдорожчі міста світу: де багатії витрачають найбільше

Світ
719
Компанія Julius Baer Group провела дослідження, у якому визначила, де багатії витрачають найбільше грошей. Найдорожчим для VIP-персон став регіон Азії.
Детальніше про дослідження. Індекс Джуліуса Байєра проаналізував інфляцію цін на 20 предметів розкоші, які впливають на рівень витрат людей з високими доходами у 25 найпопулярніших містах для подорожей багатіїв у різних регіонах. На основі цих даних і було складено рейтинг найдорожчих міст для заможних у 2021 році.
До речі, про цікаві ініціативи та фінансові нововведення в інших країнах ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
Цьогоріч найвитратнішим містом для заможних людей виявився Шанхай, який посунув з першої сходинки Гонконг. У звіті компанії мовиться, що азійські міста є дорожчими частково тому, що у цих регіонах швидше впорались з пандемією COVID-19.
Найдорожчі міста світу: де багатії витрачають найбільше
Хоча минулого року колапс у галузі туризму призвів до падіння вартості готельних номерів на 9,3%, квитки на перельоти у бізнес-класі загалом подорожчали на 11%, і це найбільший стрибок у ціні послуг для багатіїв. Вартість елітного взуття для жінок, натомість, впала в середньому на 12%.
Шанхай цьогоріч став найдорожчим містом зокрема тому, що ціни там зросли на 6%, коли у Гонконзі залишились на тому ж рівні, що й були. У Шанхаї спостерігалась “доволі велика аномалія”, адже рейси бізнес-класу туди подорожчали на 82%, а номери у готелях – на 15%.
До слова, розкішний спосіб життя загалом, згідно з даними дослідження, став дорожчим лише на близько 1%. Разом з тим, попит на предмети розкоші зменшується, адже більшість заможних людей через пандемію стали більш свідомими та обережними у своїх витратах.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас