Для реєстрації бізнесу буде достатньо однієї електронної заяви, — Мінекономіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для реєстрації бізнесу буде достатньо однієї електронної заяви, — Мінекономіки

Особисті фінанси
235
Для реєстрації бізнесу за найбільш масовими видами економічної діяльності потрібно буде подати лише одну електронну заяву. Такі можливості відкриває законопроект № 5495, який 15 липня Верховна Рада України ухвалила в цілому.
Про це розповів заступник міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.
Про важливі новини та законодавчі нововведення, які так чи інакше повпливають на гаманці українців, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! &#129 323;
«Раніше для відкриття перукарні потрібно було відвідати багато органів влади та отримати 18 дозвільних документів. Тепер достатньо подати одну електронну заяву, яка запустить ланцюжок автоматизованих процесів, і в результаті підприємець отримає готовий пакет документів, не витрачаючи зайвий час та ресурси. Тепер започаткувати власну справу стане набагато простіше», — зазначив чиновник.
Також заступник міністра анонсував експериментальний урядовий проєкт е-дозвіл.
Навіщо це? Нині в Україні дуже ускладнена робота з ліцензійними реєстрами. Значна їх частина залишається досі на папері або у вигляді файлів різних несумісних електронних форматів.
Що це дасть? Проєкт е-дозволу передбачає цифровізацію всіх дозвільно-ліцензійних реєстрів та створення єдиного зручного для бізнесу електронного інтерфейсу на порталі Дія, через який можна подавати заявки та отримати всю дозвільну документацію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас