Нові паркувальні зони і штрафи у 20-кратному розмірі: що змінилося для столичних водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові паркувальні зони і штрафи у 20-кратному розмірі: що змінилося для столичних водіїв

Особисті фінанси
729
У столиці оновили три паркувальні зони, межі яких визначили на основі даних сервісу GPS-статистики й розумної мобільності Tomtom Move O/D.
Про це повідомила пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
У КМДА вказують, що Tomtom дозволяє отримати та проаналізувати детальну матрицю відправлень та прибуттів автомобільних поїздок між транспортними районами за певний проміжок часу: “У цьому випадку досліджувалися ранковий пік із 7:00 до 10:00, міжпіковий інтервал, вечірній пік із 17:00 до 20:00 та пізній вечір до 23:00”.
Про важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Влада міста визначила зональну приналежність паркувальних майданчиків відповідно до рівня попиту на них.
Оновлені зони:
  • І зона — охоплює центр Києва і має найвищий попит на паркування (розширилася з 66 паркувальних майданчиків на 1451 машиномісце до 224 паркомайданчиків на 4320 автомобілів), а також “острови” І зони всередині ІІ зони – в районі “Караваєвих дач” та радіоринку, а також частини території у межах Деміївської площі;
  • ІІ зона — прецентр міста (зменшилася з 247 паркомайданчиків на 4856 машиномісць до 123 майданчиків на 2847 автомобілів), проте зона розширилась географічно: до районів навколо історичного центру, територій уздовж магістралей центру міста та поблизу бізнес-центрів доєднали Сирець, частину Голосіїва, Гідропарку, Деміївки і Лівобережний діловий центр, а також “острови” з високим коефіцієнтом навантаження також створені всередині ІІІ зони – біля ринків “Троєщина”, “Лісовий” (“Юність”), авторинку, метро “Лісова” та музею “Пирогово”;
  • III зона — спальні райони з найменшим трафіком.
Нагадаємо, із 1 липня у Києві встановлені нові тарифи на паркування автомобілів у центрі та поблизу з центром міста на муніципальних майданчиках уздовж доріг та вулиць.
Нові паркувальні зони і штрафи у 20-кратному розмірі: що змінилося для столичних водіїв
Тарифи за паркування:
  • у І зоні, яка охоплює центральну частину міста, вартість 1 години паркування становитиме 35 грн;
  • у ІІ зоні, на прилеглих до центру територіях, – 25 грн/год;
  • у спальних районах міста вартість лишається без змін – 5 грн/год.
Штрафи. У разі несплати за паркування на водіїв з 16 липня накладатимуть штрафи відповідно до чинного законодавства – у 20-кратному розмірі від вартості години паркування залежно від зони: 700 грн, 500 грн і 100 грн відповідно.
Оплата за паркування здійснюється безготівковим шляхом через додатки «Київ Цифровий», «Приват 24», Easy Pay або через інтернет-сайти ipay.ua або easypay.ua. Готівкою паркування можна оплатити виключно в терміналі Easy Pay.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас