Субсидії «через Ощадбанк» не переоформлять автоматично: що робити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидії «через Ощадбанк» не переоформлять автоматично: що робити

Особисті фінанси
2103
Якщо кошти за субсидію перераховувалися в Ощадбанк, який і оплачував комунальні платежі, пакет документів на отримання допомоги від держави потрібно подати заново. Йдеться про людей, які подавали документи на субсидію на початку минулого опалювального сезону.
Про це нагадали у Міністерстві соціальної політики.
Ця категорія одержувачів не підпадає під автоматичне перепризначення субсидій. Подати документи можна онлайн або в місцевих відділеннях органів соцзахисту. Список документів залежить від життєвої ситуації одержувача, але до нього обов’язково входить заява і декларація про доходи.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощадити на оплаті комунальних послуг.
«Громадянин повинен вказати, куди саме потрібно перераховувати кошти: на банківський рахунок чи на відділення пошти. У таких випадках не передбачено автоматичного призначення житлової субсидії на наступний період», — зазначили у відомстві.
Річ у тім, що такі одержувачі належать до категорії «домогосподарства, яким грошова субсидія надавалася в грошовій безготівковій формі».
«До травня українці мали можливість отримувати субсидію як у грошовій готівковій формі („живими грошима“ на банківську картку або через пошту), так і в грошовій безготівковій формі (коли Ощадбанк перераховував суми постачальникам житлово-комунальних послуг). З травня субсидію „живими грошима“ повинні отримувати вже всі», — пояснили в міністерстві.
  • Ще дві категорії, яким субсидії не перепризначать автоматично:*
  • домогосподарства, яким субсидія була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень, внутрішньо переміщені особи);
  • домогосподарства, чия субсидія була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не мешкають за місцем реєстрації.
Нагадаємо, термін подачі заяв на субсидії подовжено до 1 жовтня. Однак субсидію все одно призначать з травня цього року заднім числом.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас