Найпопулярніші електромобілі в Україні. Що купували у червні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найпопулярніші електромобілі в Україні. Що купували у червні (інфографіка)

Технології&Авто
1763
Вже четвертий місяць поспіль загальна кількість угод купівлі-продажу та перших реєстрацій електромобілів (тобто сумарний обсяг цього сегмента на вторинному ринку) перевищує кількість у 1000 автівок. А з квітня по червень — навіть 1100! При цьому частки «свіжопригнаних» легковиків та тих, які перепродуються на внутрішньому ринку, близькі до співвідношення 50:50. Щодо нових авто на електротязі, то у червні, згідно з відкритими даними ГСЦ МВС, їх було вперше зареєстровано 60 штук.
Про важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Продовжується зменшення переваги пропозиції над попитом – на початку року до продажу пропонувалося мало не утричі більше «електричок» з пробігом, ніж їх купували, зараз це співвідношення знизилося до 1,7. Простішими словами – на ринку триває вирівнювання пропозиції до фактичного попиту після того, як обсяги продажів стабілізувалися на рівні близько 1000 електроавто в місяць.
Як наслідок, середні ціни на електричні автівки почали потроху зростати – найменшими вони були на початку червня. Зараз час грає лише на руку продавцям, покупцям же варто поквапитися, бо зазвичай першими продаються дешевші пропозиції, і врешті вибирати доводиться серед дорожчих.
Найпопулярніші електромобілі в Україні. Що купували у червні (інфографіка)
Без несподіванок вийшла десятка найпопулярніших електрокарів червня, яку вкотре очолив Nissan Leaf. А от що дивно – Chevrolet Bolt EV не наростив своєї популярності, цього разу поступившись двом моделям від Tesla, хоча статистичні зрізи минулих місяців свідчили про те, що «Ліф» невдовзі може віддати свою першість саме цій моделі від «Шевроле».
Серед нових електромобілів найчастіше українці обирали Audi e-tron, зареєструвавши у червні 11 таких кросоверів. На другому місці – Nissan Leaf (9 нових авто), який нарешті пропонується і, як бачимо – відносно непогано продається офіційними дилерами марки. Третя позиція дісталася Porsche Taycan (8 перших реєстрацій), поряд з яким тепер представлений ще один «Тайкан», – крос-універсал Taycan Cross Turismo.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас