Наступного року продажі автомобілів у Китаї збільшаться вдвічі — Deutsche Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наступного року продажі автомобілів у Китаї збільшаться вдвічі — Deutsche Bank

Технології&Авто
328
Аналітики Deutsche Bank прогнозують, що продажі електромобілів у Китаї можуть зрости вдвічі в 2021 році. Це пов’язано з тим, що китайські автовиробники не відчувають проблем з поставками чипів і дефіциту запчастин, на відміну від компаній з інших країн, пише FinMarket.
За даними Китайської асоціації автовиробників (CAAM), на частку автомобілів на нових джерелах енергії (NEV) в Китаї в червні припадало 14-15% загального обсягу продажів легкових машин.
«Зважаючи на сильний початок року і нашу впевненість в тому, що перехід (на NEV) буде прискорюватися протягом року за рахунок появи нових привабливих моделей, ми прогнозуємо подвоєння продажів електромобілів в 2021 році – до більш ніж 2 млн», – йдеться в повідомленні банку.
При цьому продажі NEV загалом можуть досягти 2,5 млн машин, очікують експерти.
Котирування акцій китайського виробника електромобілів Nio Inc. підскочили за останні дванадцять місяців в 3,2 рази. Тим часом капіталізація ще одного китайського представника галузі, папери якого торгуються на американському ринку, Li Auto Inc. збільшилася на 44% за три місяці.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас