Держпродспоживслужба скасувала штраф «Нової пошти» у 326 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держпродспоживслужба скасувала штраф «Нової пошти» у 326 млн гривень

Фондовий ринок
365
Голова Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Владислава Магалецька заявила, що служба вирішила скасувати раніше накладений на компанію експрес-доставки «Нова пошта» штраф в 325,85 млн гривень.
Про це вона написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
Згідно з її повідомленням, комісія щодо ситуації з «Новою поштою» завершила свою роботу.
Зокрема, комісія встановила, що під час проведення позапланових заходів державного контролю були допущені процесуальні порушення.
Крім того, при застосуванні штрафних санкцій за порушення вимог законодавства не був врахований принцип пропорційності порушення і покарання.
«За підсумками перевірки штрафи рекомендується (формулювання згідно з нормою закону) скасувати. Впевнена, що так і станеться», — написала Магалецька.
Вона зазначила, що на тлі даної ситуації Держпродспоживслужба зробила висновки, які будуть покладені в основу нових законодавчих норм.
«Дії інспектора в районному центрі породили „ефект метелика“ — привели до масштабної негативної ситуації на рівні всієї держави. Це ненормально, ефективна система не працює. Тому будемо міняти систему. Як саме — розповім пізніше», — підсумувала Магалецька.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас