Aston Martin представив серійний гіперкар Valhalla (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Aston Martin представив серійний гіперкар Valhalla (фото)

Технології&Авто
571
Серійний Valhalla отримав двигун Mercedes-AMG V8 у складі гібридної силової установки, замість V6 розробки Aston Martin та Red Bull Advanced Technologies. Ще одна цікава особливість – відсутність заднього ходу в трансмісії.
Концепт Aston Martin Valhalla 2019 року, який на стадії розробки називали Project 003 та AM-RB 003, передбачав гібридну силову установку на основі власного бензинового V6, однак до 2021 року в керівництві та структурі компанії відбулись значні зміни, на пост керівника прийшов Тобіас Моерс – колишній бос Mercedes-AMG, а концерн Daimler збільшив свою долю в бізнесі британської фірми, а отже і вплив на рішення.
Читайте також:” Aston Martin представив ексклюзивну версію кросовера DBX (відео)”:https://news.finance.ua/ua/news/-/490653/aston-martin-predstavyv-eksklyuzyvnu-versiyu-krosovera-dbx-video
У результаті основою для силового агрегата Valhalla став 4-літровий твін-турбо V8 з пласким колінвалом, запозичений у Mercedes-AMG GT. Розміщений він, як і раніше, в середині шасі, а всю свою потужність у 750 сил і оберти передає на задню вісь. Йому асистують два електромотори, спереду і ззаду, які розвивають ще 204 сил потужності, піднімаючи сукупну віддачу силової установки до 950 кінських сил і 1000 ньютон-метрів.
Aston Martin представив серійний гіперкар Valhalla (фото)
У режимі електромобіля Aston Martin Valhalla стає передньопривідним, тоді як функціонал гібридного режиму дозволяє різний розподіл тяги, в деяких ситуаціях до 100% на задню вісь. Також ззаду передбачений диференціал з електронним управлінням.
З бензиновим V8 співпрацює 8-швидкісна роботизована коробка передач з перемикачами під кермом, розроблена спеціально для гібридів. А за задній хід автомобіля відповідає електромотор – така ж схема застосована у гіперкарі Ferrari SF90 Stradale.
Aston Martin представив серійний гіперкар Valhalla (фото)
На “соку” батареї з вимкненим ДВЗ Valhalla може проїхати тільки 15 кілометрів і з обмеженою до 130 км/год максимальною швидкістю. У бойовому ж режимі гібридне спорткупе набирає першу сотню на спідометрі за 2,5 секунди, після старту і продовжує прискорюватись до максимальних 330 км/год. Виробник стверджує, що Valhalla може проїхати Нюрбургрінг за 6 хвилин 30 секунд, тобто швидше за нинішнього рекордсмена – Mercedes-AMG GT Black Series і його 6 хвилин 43,616 секунди.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас