В одному з регіонів Італії за переїзд у село готові заплатити 28 тисяч євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В одному з регіонів Італії за переїзд у село готові заплатити 28 тисяч євро

Світ
1048
Влада італійського регіону Калабрія на півдні країни пропонує людям переїжджати у села, в яких не вистачає молоді. За це готові платити 28 тисяч євро.
Про це пише CNN.
Гроші обіцяють виплачувати максимум протягом трьох років. Переїхати потрібно в одне із запропонованих сіл з населенням до 2000 людей. Так хочуть боротися зі скороченням населення там, яке триває останні роки.
До речі, про цікаві ініціативи та фінансові нововведення в інших країнах ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
Села розташовані зокрема біля моря та на гірських схилах. Ось їхній перелік: Чивіта (село на скалі посеред національного парку, засноване албанцями), Само (село на пагорбах неподалік від моря), Аєта (розташоване неподалік затишних пляжів), Бова (звідси відкривається чудовий краєвид на узбережжя), Каккурі (село-замок), Санта Северина (розташоване на скелі з видом на річку) та інші.
Що потрібно, щоб переїхати? Гроші влада виділяє не просто так. Щоб їх отримати, нові мешканці повинні взяти на себе зобов’язання почати малий бізнес (або з нуля, або прийняти пропозиції, запропоновані владою і необхідні населеному пункту).
Кандидати повинні отримати посвідку на проживання, а ще бути не старшими 40 років. До переїзду вони повинні бути готовими протягом 90 днів з моменту подачі заяви.
Влада регіону сподівається, що такий крок залучить активних молодих людей, охочих працювати.
Регіональний радник Джанлука Галло розповів CNN, що щомісячні виплати становитимуть від 1000 до 800 євро протягом двох-трьох років. Також можна буде отримати одноразову виплату для підтримки запуску нової комерційної діяльності — готелю типу «ліжко та сніданок», ресторану, бару, ферми або магазину.
Проєкт отримав назву «Активний дохід від проживання», на нього виділили понад 700 тисяч євро. Влада вважає, що він дасть кращий ефект, ніж розпродаж будинків за один євро, до чого вдавалися раніше в інших регіонах Італії, щоб відродитии вимираючі села.
Очікується, що в найближчі кілька тижнів почнуть приймати заявки.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас