Громадянство за інвестиції: в яких країнах можна отримати паспорт (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Громадянство за інвестиції: в яких країнах можна отримати паспорт (інфографіка)

Світ
1449
Громадянство за інвестиції – це програма отримання паспорта в іншій державі шляхом інвестування в його економіку.
Першим таку програму запустила маленька острівна держава Сент-Кітс і Невіс в Карибському морі в 1984 році. Зараз це вже не така рідкість, але країни більш охоче видають за інвестиції посвідку на проживання.
А де зараз можна отримати громадянство за інвестиції? У Гренаді і Домініці для отримання громадянства теж на вибір – або купівля нерухомості, або внесок. У Вануату єдиний спосіб отримати паспорт – зробити внесок на мінімум 130 тисяч доларів в спеціальний державний фонд.
Громадянство за інвестиції: в яких країнах можна отримати паспорт (інфографіка)
У ще одній острівній державі – Сент-Люсія – для отримання громадянства потрібно інвестувати в нерухомість, бізнес або державні облігації. Або зробити пожертву в Національний фонд.
До речі, про цікаві ініціативи та фінансові нововведення в інших країнах ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
В інших країнах ціна для отримання громадянства набагато вища. У Туреччині потрібно вкласти мінімум 250 тисяч доларів у купівлю нерухомості або держоблігацій. Або можна інвестувати в бізнес, який створить не менше ніж 100 робочих місць. В аналогічну суму обійдеться громадянство за інвестиції в Камбоджі.
У Йорданії громадянство нададуть іноземцям, які вклали мінімум 750 тисяч доларів. Необхідно розмістити безвідсотковий депозит в центральному банку, купити держоблігації або цінні папери компаній, або інвестувати в малий і середній бізнес, або зареєструвати інвестиційний проєкт у сфері виробництва.
З європейських країн громадянство за інвестиції можна отримати в Чорногорії. Потрібно вкласти мінімум 350 тисяч євро в урядові проєкти або фонд. На Мальті інвестор для отримання паспорта повинен зробити внесок до Фонду розвитку та соцзабезпечення – мінімум 738 тисяч євро. Майже в 7 разів дешевше буде коштувати посвідка на проживання в цій країні.
В Австрії немає мінімального обсягу інвестицій для отримання громадянства – уряд визначає його в індивідуальному порядку. Інвестор повинен вкласти гроші в промисловість зі створенням робочих місць або в сферу освіти, культури і спорту. В Австрії також дають посвідку на проживання за інвестиції.
Інші країни пропонують інвесторам виключно посвідку на проживання, а не громадянство. Такою можливістю можна скористатися в Португалії (потрібно вкласти мінімум 200 тисяч євро), Італії та Греції (мінімум 250 тисяч євро), Іспанії та Ірландії (мінімум пів мільйона євро), Кіпрі (мінімум 300 тисяч євро), Болгарії (мінімум 512 тисяч євро), Швейцарії (мінімум 250 тисяч франків).
США вимагають від інвестора для отримання посвідки на проживання вкласти мінімум 900 тисяч доларів в нову комерційну компанію. У Дубаї потрібно інвестувати мінімум 5 млн дирхамів в нерухомість або нову компанію, або розмістити кошти на депозиті.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас