Бізнес в Україні передумав скорочувати штат і готовий підвищувати зарплати (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес в Україні передумав скорочувати штат і готовий підвищувати зарплати (опитування)

Особисті фінанси
515
Економічні очікування українського бізнесу знову поліпшилися – вони падали протягом року, а з квітня перейшли до зростання.
Про це свідчить опитування, яке проводив Національний банк України серед керівників компаній.
Індекс ділових очікувань зріс уже до 112,3% проти 108,4% в першому кварталі. Значення індексу понад 100% означає оптимізм.
Про важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Скорочення. Також бізнес пом’якшив очікування щодо зменшення кількості працівників на своїх підприємствах. Підприємства торгівлі, добувної промисловості та будівництва тепер навіть чекають збільшення кількості співробітників.
Зарплати. Залишилися високими очікування щодо зростання зарплат у наступні 12 місяців. Тільки 1% опитаних компаній були готові до зменшення зарплат (у I кварталі таких було 2%).
Кредити. Частка компаній, що планують залучати кредити в Україні упродовж наступних 12 місяців, продовжує зменшуватися – 36.9% порівняно з 39.3% у попередньому кварталі. Переважна більшість потенційних позичальників (78,7%) традиційно надає перевагу національній валюті.
Також зменшилася частка компаній, які планують брати кредити за кордоном, – до 7% з 8,7% у попередньому опитуванні.

Кредит до зарплати 💸

Головними перешкодами для залучення нових кредитів респонденти назвали високі ставки (52,7% опитаних) та надмірні вимоги до застави (36%). Понад третина респондентів (35,1%) замість кредитних послуг банків використовуватиме інші джерела фінансування. Посилення цього чинника спостерігається сьомий квартал поспіль.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас