У Міненерго розповіли, скільки газу потрібно накопичити до опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міненерго розповіли, скільки газу потрібно накопичити до опалювального сезону

Енергетика
297
До початку опалювального сезону Україна повинна накопичити не менше ніж 17 млрд кубометрів газу.
Про це йшлося під час наради з питань підготовки до опалювального сезону в Міністерстві енергетики, повідомляє пресслужба Міненерго.
Під головуванням міністра енергетики Германа Галущенка відбулася нарада з питань накопичення газу для стабільного проходження опалювального сезону. У нараді взяли участь голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, генеральний директор ТОВ «Оператор ГТС України» Сергій Макогон, представники НКРЕКП, компаній-постачальників газу.
Під час наради обговорили підготовку газового сектору до осінньо-зимового періоду та стан накопичення газу в обсягах, необхідних для стабільного проходження осінньо-зимового періоду (ОЗП), а також заходи для забезпечення безперервного постачання природного газу побутовим споживачам.
Зазначається, що планом заходів з підготовки до ОЗП визначено, що до 15 жовтня 2021 року має бути накопичено не менше ніж 17 млрд кубометрів природного газу, щоб забезпечити потреби побутових споживачів і підприємств теплопостачання.
За згодою учасників наради Міненерго і надалі буде постійним майданчиком для контролю за своєчасним виконанням плану накопичення природного газу для проходження опалювального періоду 2021/22.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас