Міжбанк: основним мотиватором стане наближення вихідних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: основним мотиватором стане наближення вихідних

Валюта
330
У четвер на валютному ринку основним мотиватором для всіх учасників торгів буде наближення вихідних і днів бюджетних проплат. На п’ятницю бізнес не буде залишати решту своїх великих господарських операцій цього тижня і віддасть перевагу їх закрити сьогодні, щоб потім вже не залежати від дводенних вихідних. А з понеділка 19 липня почнеться пік періоду податкових розрахунків клієнтів з державою, що змусить частину компаній накопичувати під них ресурси вже з сьогоднішнього дня.
Дефіцит гривні простимулює активний продаж валюти експортерами на тлі низьких обсягів її купівлі імпортерами і це зіграє на руку нацвалюті.
Нові послаблення Нацбанку в частині дозволу купівлі валюти без валютних контрактів щодня на еквівалент 100 тисяч євро поки не вчинять на поведінку ринку прямого впливу. По-перше, тому що ці зміни набирають чинності лише з 20-го числа, і по-друге — при стабільній ситуації на валютному міжбанку поки ніхто не кинеться негайно скуповувати на всю наявну гривню валюту. Підприємствам потрібно забезпечувати поточну діяльність і фінансувати господарські витрати в гривні, що не дає їм можливості активно «затарюватися» валютою наперед. Але певну корекцію в плани клієнтів на майбутнє у випадках різких коливань курсу — це буде вносити.
НБУ знову постарається не втручатися в перебіг торгів, а лише спостерігати за реакцією ринку на майбутні валютні послаблення. Як і вчора, регулятор може з’явитися на торгах тільки в разі, якщо держкомпанії почнуть активні розпродажі валюти.
Котирування міжбанку, за розрахунками 15 липня будуть в межах: долар — коридор 27,22−27,40 грн, євро — коридор 32,10−32,50 грн.
Курс долара на міжбанку-графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,29 / 27,31
євро — 32,31 / 32,33
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас