У Бельгії штрафуватимуть пасажирів без COVID-документів мінімум на € 250 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бельгії штрафуватимуть пасажирів без COVID-документів мінімум на € 250

Світ
468
У Бельгії вводять більш жорсткі правила контролю за переміщенням осіб, зокрема, за наявністю у них цифрового covid-сертифіката або інших документів, що засвідчують стан здоров’я такої людини — результатів тестів, довідок про одужання після коронавірусу, передає ZN з посиланням на VRT.
«Будь-яка особа, яка прибуває до Бельгії без правильно оформлених документів, заплатить штраф в € 250. У разі шахрайства передбачено стягнення в € 750. Транспортні компанії також можуть зазнавати великих штрафів у разі виявлених порушень», — вказує VRT.
Під час оформлення поїздки пасажири повинні надати перевізникам цифровий COVID-сертифікат і заповнити «форму пасажирської локації». З пожвавленням пасажирського руху в літній період перевізники і правоохоронці зіткнулися з частими спробами шахрайства з такими документами.
Деякі з компаній-перевізників поблажливо ставляться до такого роду порушень.
У відповідь органи прокуратури Бельгії вирішили посилити правила. Усіх порушників, які не мають належних документів, а також перевізників, які допускають такі порушення, штрафуватимуть на місці.
Як зазначається, пасажири, які прямують до Бельгії літаком, не повинні допускатися на борт без належним чином оформленої «форми пасажирської локації».
Якщо цього не трапиться, такі пасажири будуть доставлені в поліцейську дільницю, де їм запропонують врегулювати справу, сплативши € 250.
Якщо людина відмовиться, справу передадуть до суду, який може розглянути можливість іншого покарання, аж до тюремного ув’язнення.
Транспортним компаніям, що допускають перевезення пасажирів без належних документів, загрожує судовий процес, який може завершитися тюремним ув’язненням для винних або стягненням € 48 тис. для компанії.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас