Вчені створили пластир, що заряджає гаджети за допомогою поту (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили пластир, що заряджає гаджети за допомогою поту (відео)

Технології&Авто
278
Інженери з Каліфорнійського університету створили унікальний пристрій, який виробляє електроенергію з поту навіть під час бездіяльності людини.
Щоб підживлювати енергією пристрій, вчені розмістили його на кінчиках пальців. Це місце сильно пітніє навіть під час сну. Для порівняння, пальці виділяють в 100−1000 разів більше поту, ніж будь-яка інша частина людського тіла. Така особливість часто залишається непоміченою — виділення швидко випаровуються.
«Наша розробка стане в нагоді в будь-якій повсякденній діяльності, пов’язаній з дотиками. Її мета полягає в тому, щоб вона працювала на вас без будь-яких зусиль», — сказав професор наноінженерії Джозеф Ван.
Професор Ван і інші автори дослідження описали її як святий Грааль збирачів енергії, оскільки вона не покладається на будь-які зовнішні нерегулярні джерела енергії, такі як сонячне світло або рух.
Новий пластир за 10 годин здатний зібрати досить енергії з пальців, щоб підживлювати смарт-годинник протягом доби.
Пристрій також може збирати енергію під час тиску — коли людина друкує на клавіатурі або грає на піаніно. У теорії, розробку можна використовувати для підзарядки гаджетів, зокрема смартфонів і розумних годинників.
За матеріалами:
Факти і коментарії
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас