Суд відкрив справу про банкрутство автобусного заводу «Богдан» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відкрив справу про банкрутство автобусного заводу «Богдан»

Фондовий ринок
490
13 липня 2021 року Господарський суд Запорізької області відкрив провадження в справі № 908/1721/21 про банкрутство Дочірнього підприємства «Автобусний завод «Богдан».
За даними держреєстру, засновник цієї компанії – Дочірнє підприємство «Автоскладальний завод № 2» Публічного акціонерного товариства «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».
Як повідомлялося раніше, 6 липня 2021 Госпсуд Дніпропетровської області визнав банкрутом ПрАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» і відкрив ліквідаційну процедуру (справа № 904/6691/20).
Як пише finbalance, «Саревін Інвестментс ЛТД», ПАТ «ЗНВКІФ «БРІЗ», від імені якого діє ТОВ «КУА «Ф’южн Капітал Партнерз», ТОВ «Автомобільна група «Богдан» простежується зв’язок з боржником, який входить у корпорацію «Богдан» Олега Гладковського (був першим заступником секретаря РНБО за часів президентства Петра Порошенка; О. Гладковський і П. Порошенко — давні бізнес-партнери; як мінімум раніше П. Порошенко був співвласником корпорації «Богдан»).
Син і батько О. Гладковського є міноритарними акціонерами «Міжнародного інвестиційного банку» (мажоритарій фінустанови — П. Порошенко). Інвестфонд «БРІЗ» через О. Гладковського, його партнерів і споріднені структури теж пов’язаний з «Богдан Моторс». Як і ТОВ «Автомобільна група «Богдан».
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас