У Великобританії обговорюють видачу короткострокових віз для іноземних далекобійників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Великобританії обговорюють видачу короткострокових віз для іноземних далекобійників

Світ
268
Уряд Великобританії почав переговори про видачу короткострокових віз для іноземних водіїв вантажівок на тлі дефіциту кадрів, який може паралізувати галузь вантажоперевезень.
Міністерство транспорту Великобританії (DfT) проводить консультації з представниками логістичної галузі в спробі подолати кризу в галузі вантажоперевезень — нестача близько 100 тис. водіїв вантажівок призвела до проблем з постачанням товарів у місцеві супермаркети і до зростання цін.
Керівники транспортних компаній порекомендували чиновникам тимчасово послабити імміграційний контроль, оскільки, на їхню думку, це єдиний спосіб швидкого вирішення проблеми.
Проте міністерство внутрішніх справ Великобританії виступає проти послаблення контролю, який було посилено після виходу країни зі складу Євросоюзу. В результаті представників транспортної галузі просять довести користь видачі тимчасових віз іноземцям.
Галузь вантажоперевезень опинилася в кризовому становищі після того, як пандемія і вихід з ЄС призвели до того, що десятки тисяч іноземних далекобійників покинули Великобританію.
Минулого тижня міністерство транспорту оголосило про тимчасове пом’якшення правил праці та відпочинку для водіїв вантажівок у спробі вирішити цю проблему. Але цей крок був розкритикований місцевими профспілками, які заявили, що така міра є лише «латанням дірок», а також попередили, що подовження робочого дня далекобійників може викликати проблеми з безпекою дорожнього руху.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас