Amazon планує відстежувати сон користувачів за допомогою радарів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon планує відстежувати сон користувачів за допомогою радарів

Технології&Авто
288
Федеральна комісія зв’язку США (FCC) видала Amazon.com Inc. дозвіл на використання радарів для реєстрації рухів користувачів і використання функцій «безконтактного відстеження сну». Очікується, що нові можливості пристроїв компанії дозволять поліпшити «гігієну сну» своїх власників.
22 червня Amazon направила запит до FCC, яка займається управлінням використанням радіочастот, на дозвіл для продажу пристрою, що використовує радар. За даними з заявки компанії, технологія дає змогу реєструвати рух у трьох вимірах, та керувати функціями електроніки за допомогою простих жестів і рухів.
Навіщо Amazon такий пристрій? На думку Amazon, пристрій з такими можливостями допоможе в управлінні ґаджетами певним категоріям користувачів. Серед них особливо відзначають:
  • малорухливих людей;
  • людей, які не можуть виразно розмовляти;
  • людей, які мають «тактильні» розлади.
Також така технологія надасть змогу забезпечувати моніторинг сну «з високою точністю».
Як стверджують у компанії, моніторинг сну за допомогою радара підвищить «обізнаність» людей і дозволить розпізнати потенційні проблеми зі сном. Хоча Amazon не надає повного опису пристрою у заявці, компанія повідомила, що модель не буде мобільною.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас