Вітренко розповів, як можна знизити плату за опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітренко розповів, як можна знизити плату за опалення

Особисті фінанси
5354
Запровадження «Нафтогазом» та іншими компаніями річного тарифу на газ дасть змогу знизити плату за опалення для населення під час наступного опалювального сезону.
Про це розповів голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко в ефірі телеканалу «Дом».
«Цього року „Нафтогаз“, попри те, що закінчилася дія державного регулювання ціни на газ, запропонував фіксовану ціну на газ на рік. Це стосується тих обсягів, які зазвичай використовуються в сезон. Можу сказати, що ця ціна фактично вдвічі нижча, ніж ціна спотова, яка є навіть зараз, влітку, на ринку», — пояснив він, відповідаючи на запитання, як буде формуватися ціна на газ для населення в новому опалювальному сезоні.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
За словами Вітренка, ця ціна дозволяє теплогенеруючим компаніям встановити набагато нижчі тарифи, які прозорі та зрозумілі для людей. «І тільки обсяги, більші за норму, будуть продаватися за ринковою ціною. Це правильний механізм у межах трирічного контракту», — зазначив він.
Вітренко додав, що контракт підписується на три роки. На перший рік «Нафтогаз» встановив ціну в розмірі 7,4 грн за куб. м газу. Для порівняння, ринкова ціна зараз становить понад 15 грн за куб. м.
«7,4 грн — що це за ціна? Це фактично собівартість видобутку, плюс капітальні вкладення, які необхідні для того, щоб видобуток не падав, а зростав. У цю ціну не входять ніякі надбавки, накрутки, зайві зарплати та премії. Ми як „Нафтогаз“ будемо збільшувати капітальні вкладення для того, щоб збільшувати видобуток. Будемо їх збільшувати до того рівня, який і покривається цією ціною 7,4 грн», — зазначив голова правління «Нафтогазу».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас