Як оподатковується виграш у лотереях та розіграшах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як оподатковується виграш у лотереях та розіграшах

Особисті фінанси
1601
До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) включаються, зокрема, доходи у вигляді виграшів, призів.
Про це нагадали у Головному управлінні ДПС у Херсонській області.
Відповідно до законодавства, податковий агент – оператор лотереї у строки, визначені ПКУ для місячного податкового періоду, сплачує (перераховує) до бюджету загальну суму ПДФО, нарахованого за ставкою, визначеною п. 167.1 ст. 167 ПКУ (18%), із загальної суми виграшів (призів), виплачених за податковий (звітний) місяць гравцям у лотерею.
Крім того, оператори лотереї у податковому розрахунку сум доходу, нарахованого на користь платників податків – фізосіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, відображають загальну суму нарахованих (виплачених) у звітному податковому періоді доходів у вигляді виграшів (призів) та загальну суму утриманого з них ПДФО. При цьому у розрахунку не зазначається інформація про суми окремого виграшу, суми нарахованого на нього ПДФО, а також відомості про фізичну особу – платника ПДФО, яка одержала дохід у вигляді виграшу (призу).
Під час нарахування (виплати) доходів у вигляді виграшів у лотерею або в інших розіграшах, які передбачають попереднє придбання платником ПДФО права на участь у таких лотереях чи розіграшах, не беруться до уваги витрати платника ПДФО у зв’язку з отриманням такого доходу. Доходи у вигляді виграшів остаточно оподатковуються під час їх виплати за їхній рахунок.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас