Nord Stream 2 можна буде зупинити навіть після запуску - Вітренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nord Stream 2 можна буде зупинити навіть після запуску - Вітренко

Енергетика
427
Газопровід «Північний потік-2», який загрожує безпеці України, можна буде зупинити на будь-якому етапі, навіть після запуску, а найбільш дієвими проти російського газопроводу будуть санкції США.
Таку думку висловив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко в ефірі телеканалу «Дім».
«Навіть якщо він („Північний потік-2“. — Ред.) буде запущений, санкції США — а це найбільш дієва зброя — зазвичай застосовуються не до проєктів на стадії будівництва, а до працюючих компаній, до працюючого бізнесу. Тому ми віримо, що Америка, усвідомлюючи небезпеку, яка виходить від цього проєкту для Європи, для всього вільного світу, все ж таки застосує дієві санкції, які дозволять зупинити цей проєкт», — пояснив він.
Вітренко додав, що санкції дієві тільки проти європейських компаній. Тому що російські компанії не бояться санкцій, адже вони спеціально працюють тільки в Росії. Він вважає, що санкції, зокрема, потрібно вводити проти Nord Stream 2 AG.
«Це швейцарська компанія, яка вже подала заявку на те, що вона буде оператором цього газопроводу. Санкції проти цієї компанії є дієвими, бо інші європейські компанії просто не захочуть з нею працювати. Банки не захочуть працювати з цією компанією, покупці газу або компанії, які будуть бронювати потужності на цьому газопроводі», — зазначив Вітренко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас