Одну з найстаріших ГЕС світу пристосували під майнінг криптовалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одну з найстаріших ГЕС світу пристосували під майнінг криптовалюти

Енергетика
1159
Гідроелектростанцію міста Механіквілль (штат Нью-Йорк, США), побудовану ще в 1897 році на річці Гудзон, було пристосовано під майнінг криптовалюти.
Як повідомляє Times Union, в нинішніх реаліях для станції це вигідніше, ніж продавати електрику.
ГЕС в Механіквіллі на сьогодні внесена до Національного реєстру історичних місць США. На початку двохтисячних років вона пройшла реставрацію і зараз являє собою технічний музей. При цьому станція продовжує виробляти електрику на оригінальному обладнанні XIX століття, хоча її потужність і невелика (5 МВт).
Станція продає свою енергію за ціною в 3 центи за кіловат-годину, але таке вироблення енергії практично нерентабельне. Зараз керівництво станції знайшло спосіб підвищити рентабельність за допомогою майнінгу, для цього було закуплено обладнання, що вже було в експлуатації. У підсумку вартість кіловат-години зросла втричі, а надлишки енергії також продаються в енергомережу.
Керівництво станції налаштоване до біткойна скептично і відразу ж продає видобуту криптовалюту. Однак підкреслює, що майнінг здійснюється екологічно, з використанням відновлюваного джерела енергії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас