Законопроєкт про глобальний податок для корпорацій з'явиться не раніше, ніж навесні 2022 року - голова Мінфіну США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроєкт про глобальний податок для корпорацій з'явиться не раніше, ніж навесні 2022 року - голова Мінфіну США

Світ
226
Голова Мінфіну США Дженніфер Йеллен заявила, що законопроєкт про глобальний податок на прибуток корпорацій з’явиться не раніше, ніж навесні 2022 року.
Законопроєкт про мінімальний податок на прибуток транснаціональних корпорацій може бути не готовий до розгляду законодавцями до весни 2022 року. Про це заявила голова Мінфіну США Джанет Йеллен, передає Reuters.
Відзначається, що незважаючи на те, що країни G20 вже погодили введення мінімального податку, є питання щодо здатності адміністрації президента США Джо Байдена переконати розколотий Конгрес ратифікувати ці зміни.
Голова Мінфіну США заявила, що сподівається включити положення про реалізацію так званого мінімального податку Компонента 2 в законопроєкт про «узгодження» бюджету в цьому році. Цей законопроєкт Конгрес може ухвалити простою більшістю.
«Компонент 1 (глобальний податок. — Ред.) буде просуватися трохи повільніше. Ми будемо працювати з Конгресом (США. — Ред.). Він може бути готовий навесні 2022 року, і на цьому етапі ми спробуємо визначити, що необхідно для його реалізації», — заявила голова Мінфіну США у відповідь на запитання, чи буде потрібно дві третини голосів у Сенаті для затвердження податку.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас