Alstom презентував водневий поїзд для залізничних операторів Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alstom презентував водневий поїзд для залізничних операторів Польщі

Технології&Авто
383
Пасажирський поїзд на водневих паливних елементах Coradia iLint виробництва Alstom дебютував на випробувальному треку Інституту залізниць у польському місті Жмігруд поблизу Вроцлава.
Щоб розкрити потенціал Coradia iLint для транспортної галузі Польщі, фахівці Alstom протягом двох днів презентували поїзд місцевим регіональним операторам, чиновникам і ЗМІ, пише ЦТС, посилаючись на повідомлення компанії.
Презентація відбулася після оголошення Національного плану відновлення Польщі, що містить положення про введення в експлуатацію 30 поїздів з низьким рівнем викидів для регіональних операторів до 2026 року.
  • Coradia iLint – перший у світі пасажирський поїзд, який працює на водневих паливних елементах. Як викиди він виділяє тільки водяну пару і конденсат.
  • Цей поїзд спеціально розроблений для використання на неелектрифікованих лініях, щоб забезпечити беземісійну і безперебійну роботу рухомого складу.
  • Ці поїзди можуть курсувати за тим же графіком руху, що і дизельні. Їх пасажиромісткість становить до 300 осіб, а пробіг – 1000 км.
У Alstom відзначають, що в Європейському Союзі майже половина (46%) залізниць не електрифіковані, що формує значний ринок для використання не тільки викопних, а й екологічно чистих видів палива.
Більш того, заміна одного дизельного регіонального поїзда на водневий призводить до зменшення обсягу річних викидів CO2 в еквіваленті викидів 400 автомобілів.
Наразі йде процес поставки 41 водневого поїзда до Німеччини з метою заміни наявного дизельного парку. Такі поїзди курсуватимуть в країні в регулярному сполученні вже з 2022 року.
До Італії Alstom поставить 6 поїздів на водневих паливних елементах з можливістю поставки ще 8 одиниць для Ferrovie Nord Milano, основної транспортної групи в регіоні Ломбардія.
12 водневих поїздів Alstom Regiolis замовив французький SNCF Voyageurs.
Також Coradia iLint був успішно протестований в Нідерландах та Австрії.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас