Шахраї за три години перевипустили SIM і зняли гроші з картки: українець розповів про схему — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї за три години перевипустили SIM і зняли гроші з картки: українець розповів про схему

Кримінал
4350
Українець Костянтин Кукса стверджує, що шахраї за три години зняли з його рахунків гроші і взяли на його ім’я кредит. Це сталося через те, що аферистам вдалося перевипустити SIM-картку жертви.
Про це свідчить його публікація на Facebook.
«Прийшла СМС від „Київстару“, що виконується заміна SIM-картки, і після цього мій номер був відключений повністю. За 3 години, поки додзвонився до оператора, щоб заблокувати SIM і свої рахунки в банках, шахраї встигли перевипустити SIM-картку», — заявив Кукса.
За цей час аферисти встигли оформити на його ім’я онлайн-кредит на 10 тисяч гривень строком на 14 днів і зняти з кредитної картки 12,9 тисячі гривень.
До речі, корисні поради про те, як захистити свої гроші від шахраїв, ми пишемо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
«Подав заяву в поліцію, кіберполіцію, Національний банк. На сьогоднішній день від них ніяких дій не зроблено! Прив’язуйте Ваші SIM-картки до паспорта у відділенні «Київстар», так шахраї без вашої присутності і оригіналу паспорта віддалено не зможуть перевипустити вашу SIM-картку. Будьте обережні!” — каже потерпілий.
Нагадаємо, нещодавно Finance.ua опублікував історію про те, як шахраї оформили на жінку кредит за допомогою «Дія». Також ми запитували у читачів наших соцмереж і форумчан, що вони думають про ситуацію, що склалася.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас