Що потрібно знати про подорожі за кордон у 2021 році — поради від МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що потрібно знати про подорожі за кордон у 2021 році — поради від МЗС

Особисті фінанси
703
Перша і головна порада від МЗС: якщо ви плануєте поїздку за кордон у справах або на відпочинок, щоб уникнути ускладнень на кордоні, обов’язково перевірте режим в’їзду і документи, які вам знадобляться, навіть якщо ви придбали туристичну путівку або тур. Адже список країн, в які дозволено в’їзд, постійно змінюється.
Так, актуальна інформація про правила в’їзду для громадян України в різні країни світу доступна на порталі МЗС «tripadvisor.mfa.gov.ua»:tripadvisor.mfa.gov.ua
Також в МЗС пояснили, чи є можливість потрапити в країну, в яку в’їзд заборонено на час пандемії.
Насправді, незважаючи на заборону в’їзду в певну країну, можуть бути передбачені винятки для деяких категорій громадян. Перевірити категорії громадян, яким, незважаючи на заборону, можна потрапити в конкретну країну, можна на вже згаданому вище порталі МЗС у розділі «Інтерактивна карта світу».
Те ж саме стосуються питання, чи можна транзитом перетнути територію країни, в яку в’їзд заборонено на час пандемії. Ця інформація міститься на порталі МЗС у розділі «Режим тимчасового транзиту».
Крім того, в МЗС розповіли, що буде, якщо громадянин України все ж спробує приїхати в заборонену країну, і що робити, якщо правила зміняться під час перебування в країні за кордоном і чи можливо буде повернутися додому.
«Громадянин України за жодних підстав не може бути обмежений у праві на в’їзд в Україну, отже, має право повернутися в Україну за будь-яких обставин. У разі надзвичайних ситуацій ви зможете звернутися на відповідні „гарячі лінії“ українських посольств і консульств за кордоном. Водночас МЗС рекомендує перед кожною поїздкою зареєструватися в системі „ДРУГ“, це спростить зв’язок з вами в разі кризової ситуації», — зазначають в МЗС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас