Нацбанк відсудив Білоцерківську ТЕЦ у Жеваго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк відсудив Білоцерківську ТЕЦ у Жеваго

Фондовий ринок
314
Господарський суд Київської області 22 червня задовольнив позов Національного банку до ПрАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль» та вирішив стягнути на користь позивача єдиний майновий комплекс ТЕЦ в рахунок погашення заборгованості банку «Фінанси та кредит» по рефінансуванню на 1,5 млрд грн.
Про це повідомило видання Finbalance з посиланням на судовий реєстр.
Суд вирішив, що майно має бути продано на прилюдних торгах у межах процедури виконавчого провадження за «ціною, встановленою на рівні не нижчому за звичайні ціни на цей вид майна на підставі оцінки суб`єкта оціночної діяльності на стадії оцінки майна під час проведення виконавчих дій».
Нагадаємо, у 2015 році бізнесмен Костянтин Жеваго, який на той момент був власником банку «Фінанси та Кредит», поручився перед Нацбанком за низкою кредитних договорів.
Виконувати договори поруки він не став, і у грудні 2015 року НБУ пішов до суду. Судовий розгляд затягнувся на кілька років.
Жеваго з жовтня 2019 року перебуває в розшуку за підозрою у розтраті 2,5 млрд гривень банку «Фінанси і кредит».
Він був депутатом шести скликань українського парламенту, починаючи з 1998 року.
У 2019 він програв вибори на своєму окрузі проєктному менеджеру «ProZorro.Продажі» Олексію Мовчану. Жеваго — один з найбагатших людей України. За оцінками Forbes, його статки становлять близько 2,4 млрд доларів.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас