Міжбанк: чи чекати сьогодні сюрпризів по курсу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи чекати сьогодні сюрпризів по курсу

Валюта
461
Незважаючи на фактор літнього зниження ділової активності, цей понеділок на валютному ринку пройде досить активно і цікаво.
З одного боку, спрацює фактор необхідності закриття поточних операцій клієнтів. На тлі зростання внутрішніх цін, металурги та аграрії зараз активно закривають свої поточні господарські витрати на побоюваннях їх подальшого зростання. При відносно стабільному курсі їм просто не має сенсу притримувати валютну виручку. Це позитивний момент для гривні. Протистояння курсових інтересів великих гравців сьогодні буде одним з найголовніших факторів, що впливають на курсоутворення.
З іншого боку, завтра черговий аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП. Останні аукціони не дуже порадували чиновників на тлі майбутніх погашень попередніх випусків облігацій і частина інвесторів сподівається на велику їхню щедрість в частині прибутковості 13 липня. Поки Мінфін планує продавати гривневі папери на 105 днів (з обмеженням по сумі на 500 млн грн), на 371 і 497 днів (з обмеженням по сумі по 2 млрд гривень кожних) і без обмеження на 770, 1085 і 1764 дні. А також доларові ОВДП на 344 дні без будь-яких обмежень. Але після консультацій з первинними дилерами чиновники можуть і змінити перелік пропонованих паперів. За нашими даними, є частина великих інвесторів, які готові активно купувати гривневі облігації і всы питання в їх прибутковості. Торг в частині прибутковості між потенційними інвесторами і Мінфіном продовжиться і на цьому аукціоні. За нашими прогнозами, обсяги розміщення складуть в гривневому еквіваленті від 6,1 до 9,3 млрд гривень і це вплине на поведінку ресурсного і валютного ринків в найближчі три дні. Частина нерезидентів буде підбирати день для продажу своєї валюти за найбільш вигідним для них курсом, щоб увійти в нові гривневі облігації.
При виході на ринок держкорпорацій, які нещодавно залучили за українськими мірками великі суми запозичень — швидше за все ми побачимо на міжбанку і Нацбанк, який і буде головним покупцем цієї валюти для поповнення золотовалютних резервів. Якщо ж особливих перекосів попиту і пропозиції не буде — НБУ обере роль спостерігача і проводити інтервенції не буде.
Спекулянтам, при поточному розкладі на міжбанку — поки не вдасться особливо розгойдати котирування і вони обмежаться роботою у форматі «в дві сторони».
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками 12 липня будуть в межах: долар — коридор 27,22−27,38 грн, євро — коридор 32,20−32,55 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,27 / 27,29
эвро — 32,37 / 32,39
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас