Sotheby's продав діамант масою 101,38 карата за $12,3 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sotheby's продав діамант масою 101,38 карата за $12,3 млн

Світ
238
Діамант вагою 101,38 карата був проданий аукціонним домом Sotheby’s за 95,1 млн гонконзьких доларів ($12,3 млн) невідомому покупцеві.
Як повідомляє Bloomberg, купівлю було здійснено за традиційну валюту, що розчарувало шанувальників криптовалют, які сподівалися, що пропозиція Sotheby’s стане ще однією віхою в масовому прийнятті цифрових активів.
Перед продажем міжнародний аукціонний дім заявив, що готовий прийняти оплату в Bitcoin або Ethereum при продажу діаманта.
За попередніми оцінками Sotheby’s, грушоподібний бездоганний діамант міг коштувати до $15 млн. Цей лот став найдорожчим фізичним об’єктом, що коли-небудь публічно пропонувався для покупки за криптовалюту.
Аукціон транслювався в прямому ефірі і привернув не більше десятка заявок.
Як відомо, аукціонні будинки все частіше приймають до оплати криптовалюти.
В березні колекція художника Beeple (Майкла Вінкельмана) стала першим лотом в історії аукціонного дому Christie’s, який був проданий за криптовалюту. Торги розпочалися зі $100, а завершилася на позначці у $69 млн. Оплата була здійснена в Ethereum, премія аукціонного дому – в доларах.
Менш ніж через тиждень після цього, аукціонний дім Sotheby’s заявив, що розглядає можливість дозволити учасникам торгів використовувати цифрові валюти для оплати фізичних, а також цифрових витворів мистецтва.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас