Будівлю банку «Аркада» не змогли продати навіть після зниження ціни на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівлю банку «Аркада» не змогли продати навіть після зниження ціни на 30%

Фондовий ринок
570
Аукціон з продажу головного офісу збанкрутілого банку «Аркада» 7 липня вкотре не відбувся, про що свідчать дані в системі «Прозорро.Продажі», так само як і повідомлення самої фінустанови, що перебуває в стані ліквідації.
Фонд гарантування вкладів фізосіб виставляв цей актив на торги зі стартовою ціною 428,2 млн грн. При цьому ціну було знижено на 30% порівняно з попереднім аукціоном 14 червня, коли вона становила 611,8 млн грн. А на початку, ще 4 березня, будівлю виставляли на продаж за 971,1 млн грн.
Крім того, банк повідомляє, що не відбулися 8 липня у зв’язку з відсутністю учасників і торги по 17 земельних ділянках з сумарною стартовою ціною 72,6 млн грн. Всі вони були виставлені на торги заново на 14 липня зі зниженням ціни всіх лотів на 11,11%.
Будівля банку «Аркада» розташована в Києві на вулиці Ольгінській, 3, має площу 14,1 тисячі квадратних метрів. При цьому в описі арештованого лота ФГВФО використовує формулювання «у державному реєстрі відсутній запис про право власності банку, тривають судові суперечки».
Нагадаємо, що 2 березня Голосіївський райсуд Києва заарештував будівлю «Аркади». 5 березня Печерський райсуд столиці відмовився задовольнити позов ФГВ до банку і пов’язаних компаній про визнання недійсними договорів, укладення яких призвело до виведенняу з власності головного офісу цієї фінустанови. 12 травня це рішення підтвердив Київський апеляційний суд.
Банк, що спеціалізувався на фінансуванні будівництва житлових комплексів у Києві, був визнаний Нацбанком України неплатоспроможним наприкінці серпня 2020 року. Через місяць його вирішили ліквідувати, термін ліквідації поки що встановлено на три роки.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас