Рада директорів МВФ схвалила розподіл SDR на $650 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада директорів МВФ схвалила розподіл SDR на $650 млрд

Казна та Політика
324
Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) 8 липня погодилася з пропозицією директора-розпорядника Крісталіни Георгієвої про новий загальний розподіл SDR (спеціальних прав запозичення) в розмірі, еквівалентному $ 650 млрд.
«Я представлю пропозицію про новий розподіл SDR Раді керуючих МВФ для розгляду і затвердження. У разі затвердження ми припускаємо, що розподіл SDR буде завершено до кінця серпня», — прокоментувала це рішення Георгієва в прес-релізі Фонду в п’ятницю.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
Раніше глава Нацбанку Кирило Шевченко зазначав в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна», що Україна пропорційно своїй квоті в МВФ може отримати понад $ 2,7 млрд у доларовому еквіваленті в рамках нової ініціативи Фонду про додаткову емісію SDR.
Для України важливо отримати ці кошти до настання пікових виплат за зовнішнім боргом у вересні, які оцінюються в $ 3 млрд або більше половини від усіх таких виплат поточного року.
Георгієва зазначила, що метою є задоволення довгострокових глобальних потреб у резервах під час найглибшої кризи з часів Великої депресії.
«Розподіл SDR підвищить ліквідність і резерви всіх наших держав-членів, зміцнить довіру і сприятиме посиленню стійкості та стабільності світової економіки», — зазначила директор-розпорядник.
За її словами, в 2009 році розподіл СПЗ зробив значний внесок у відновлення після світової фінансової кризи.
«Розподіл SDR допоможе кожній державі-члену МВФ, особливо вразливим країнам, і зміцнить ухвалені ними заходи у відповідь на кризу, викликану COVID-19. У майбутні місяці ми продовжимо активно взаємодіяти з нашими державами-членами з метою пошуку прийнятних шляхів добровільної передачі SDR від багатших членів для надання підтримки біднішим і вразливим країнам», — зазначила Георгієва.
Для прийняття рішення про затвердження розподілу СПЗ Раді керуючих потрібна підтримка з боку держав-членів, що представляють більшість у 85% від загальної кількості голосів. СДР, отримані в порядку розподілу, надаються державам-членам МВФ пропорційно їх частці квот у МВФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас