Saudi Aramco планує продати активи на десятки мільярдів доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Saudi Aramco планує продати активи на десятки мільярдів доларів

Фондовий ринок
297
Саудівський нафтовий гігант Saudi Aramco має намір залучити десятки мільярдів доларів за рахунок нового продажу своїх активів.
Як повідомляє Bloomberg, компанія створила нову команду для перевірки своїх активів минулого року, незабаром після того, як пандемія коронавірусу викликала різке падіння цін на енергоносії і погіршила її баланс. Aramco залучила $12,4 млрд, продавши у квітні права оренди нафтопроводів групі інвесторів під керівництвом США.
За словами Абдулазіза Аль Гуда, старшого віцепрезидента з корпоративного розвитку Saudi Aramco, продажі продовжуватимуться в найближчі кілька років.
Вони відбудуться «незалежно від будь-яких ринкових умов», і Aramco має намір отримати «двозначні мільярди доларів», сказав Аль Гуда.
«Це стратегія, призначена для створення вартості і підвищення ефективності, а не про конкретну мету капіталу або фінансування дивідендів компанії», – додав він.
За його словами, компанія вивчає, яку ще інфраструктуру можна монетизувати, і скоро почне пошук інвесторів для другої угоди. Він додав, що кошти, отримані від продажу активів, будуть спрямовані на майбутні проєкти.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас