Три поради як вигідніше отримувати та відправляти Western Union в monobank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Три поради як вигідніше отримувати та відправляти Western Union в monobank

Особисті фінанси
1365
За підсумками 2020 року в Україні за допомогою систем переказів надійшло 2,7 млрд. дол. В основному це перекази з США, Італії, Ізраїлю, Росії та Німеччини. Лідером ринку міжнародних грошових переказів в Україну з часткою понад 60% вже багато років залишається Western Union. Ця система значно випереджає найближчих конкурентів MoneyGram (24%), RIA (10%) і IntelExpress (5%).
Три поради як вигідніше отримувати та відправляти Western Union в monobank
На початку 2021 року monobank, який вже обслуговує близько 4 млн. клієнтів, оголосив про запуск міжнародних переказів Western Union. Використовуючи додаток mono можна в кілька кліків відправити або отримати переказ. Проект запущений на базі Corezoid Process Engine спільно з компанією Middleware Inc. (США), технологічним партнером Monobank і Western Union.
Чому обирають Western Union?
На ринку міжнародних переказів спостерігається висока конкуренція.
По-перше, для невеликих сум зручні p2p платежі від Mastercard і Visa. Але їх підтримують далеко не всі банки, і, як правило, діють жорсткі обмеження за сумами, так і плата за переказ може вийти більше 2% від суми транзакції.
По-друге, є SWIFT перекази. Але їх, як правило, зручно використовувати для відправки сум понад 5 000 доларів або євро. Також такі перекази одержувачам часто доводиться чекати до 2-5 днів.
По-третє, з’явилося багато платіжних сервісів для online-переказів, які залучають умовно вигідним курсом і низькими комісіями.
Але тут не все так просто, часто нові сервіси замовчують про підводні камені:
  • наприклад, не дозволяють отримати виплату в валюті, заробляючи на примусовій конвертації;
  • можуть значно обмежувати суми переказів, поки не накопичать історію про клієнта;
  • часто не охоплюють всі основні валюти і можуть не працювати в доларах.
Western Union залишається універсальною і зручною системою, яка представлена практично в усьому світі і дозволяє як отримувати, так і відправляти перекази в більш ніж 200 країн і територій.
Тарифи monobank по переказах Western Union
Отримання платежів – безкоштовно. Валюту виплати переказу вибирає відправник. Це може бути як гривня, так і долар або євро.
Відправлення платежівтарифи на переказ Western Union залежать від суми, каналу і країни призначення. Як правило, переказ доступний одержувачу вже через кілька хвилин після відправки.
Як найвигідніше відправити і отримати гроші з-за кордону?
Порада 1. Уникайте зайвих конвертацій.
При відправці доларів з США або євро з Німеччини, Італії або інших країн зони платежів в євро, багато систем пропонують виплату в гривні. При цьому, якщо вибрати виплату в валюті відправки (долар США або євро), то можна заощадити на конвертації.
Порада 2. Не дробіть суми.
Звертайте увагу на комісію в залежності від суми транзакції. У деяких країнах, наприклад, в Польщі або Чехії, розмір комісії може бути фіксованим в широкому діапазоні сум. В такому випадку вигідно відправляти більші суми, так як % комісії за відправлення буде менше.
Порада 3. Перевіряйте умови відправки в різних валютах.
Умови грошових переказів динамічні і часто можуть змінюватися в залежності від країни, каналу, суми і валюти переказу. В одні країни вигідніше відправляти переказ в гривні, а в інші в іноземній валюті. Тому, перш ніж відправити гроші, перевірте курс і розмір комісії для різних валют.
За матеріалами:
monobank
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас